About us

Het gezicht achter Olimco


Wat mij gelukkig maakt....

is de ontwikkeling van 'iets'. Het geeft mij voldoening, of het nu een product of een bedrijf is. De stappen die gezet moeten worden om van niets 'iets' te maken. De verschillende processen in dit geheel vind ik interessant en heel leerzaam. Ieder traject geeft nieuwe inzichten, mogelijkheden en kansen. De grootste uitdaging is om ze voor Olimco zo optimaal mogelijk te benutten.

Sidney van der Meijden  


Waarom Olimco gestart?

In je carrière kom je weleens op een tweesprong: gaan we links- of rechtsaf? Ik ben linksaf gegaan en ben Olimco gestart. Na jarenlang voor diverse werkgevers te hebben gewerkt, vond ik dat het in 2017 tijd was om mijn kennis van en ervaring in de textielindustrie te gebruiken voor het opstarten van een eigen onderneming. In eerste instantie met de gedachte om een eigen merk te lanceren in woonaccessoires: "YANN".

Maar net zoals in het gewone leven komen er tijdens de 'ondernemende reis' nieuwe kansen en mogelijkheden op je pad. We zijn dan als bedrijf constant in ontwikkeling.


Wie is Sidney?

Ten eerste ben ik de trotse vader van Milo en prijs ik mijzelf als gelukkige echtgenoot van Djamalia Santi. Ook zij is ondernemend vanuit haar financial skills in de financiële dienstverlening en binnen Olimco mijn steun en toeverlaat op commercieel én financieel vlak. Sinds 1999 ben ik werkzaam in de textielindustrie. Na verschillende omzwervingen ben ik in 2005 terecht gekomen bij een private label leverancier in Nederland. Bij deze werkgever heb ik me intern ontwikkeld door alle processtappen binnen het bedrijf te doorlopen, van uitvoering tot leidinggeven. Tijdens de periode van 11 jaar waarin ik werkzaam ben geweest bij deze organisatie bevond mijn werkterrein zich veelvuldig in Turkije. Hier heb ik zelfs een tijd gewoond om het ontwikkelings- en productieproces te begeleiden. Mijn netwerk in Turkije is dan ook erg groot.